Studiedag Pimp je speelplaats

Op maandag 28 november trok meester Cedric naar Leuven om er de studiedag van Pimp je speelplaats bij te wonen.

Het project ‘Pimp je Speelplaats’ is een initiatief van Cera, KBC, GoodPlanet Belgium, Klasse en de Vlaamse Overheid. Doel is om schoolspeelplaatsen boeiender en natuurrijker te maken. Met een brede communicatie, een ‘netwerk’ en via sociale media zwengelen we het debat en het enthousiasme rond dit thema aan. Tijdens de eerste editie van Pimp je speelplaats werd een ‘toekomstvisie’ uitgeschreven en kregen 17 scholen financiële steun. Met Pimp je speelplaats 2.0 maken scholen niet enkel kans op financiële steun, maar ook op coaching bij het concretiseren van hun project. Meer info vind je via http://www.pimpjespeelplaats.be/

Er waren zo’n 250 personen ingeschreven. Dit waren vertegenwoordigers van scholen uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Er waren ook heel wat mensen van middenveldorganisaties aanwezig.

De grote opkomst wijst nog eens op de massale belangstelling die er is vanuit scholen om hun speelplaatsen onder handen te nemen.

Na een boeiende dag met verschillende sprekers en sessies trok meester Cedric vol ideeën huiswaarts. De mooiste gedachte om vast te houden was wellicht de vaststelling dat groene speelzones het welbevinden en de verbondenheid op school verhogen. Alleen al daarvoor is ons project dus meer dan de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s