Speellandschap klaar

De afgelopen weken werden de speeltoestellen geplaatst op de nieuwe speelplaats. De school heeft hier een forse investering voor gedaan. Er werd gekozen voor duurzaam robiniahout voor de speeltoestellen. Daarnaast maakten we ook telkens de afweging welke functie elk speeltoestel had. Ofwel maakt het deel uit van een turn-, bouw- of waterelement, ofwel kunnen kinderen hier over passeren zodat kinderen ook snel kunnen spelen zonder te moeten aanschuiven.

Elk speeltoestel is voor elk kind toegankelijk zodat we ook hier geen regeltjes en dergelijke moeten bedenken. Vaak hoor je op scholen dat de glijbaan bijv. niet voor de oudere kinderen is. Dat was vroeger ook op onze school zo.  Nu niet meer.

Daarnaast vonden ook de tien dieren van de axenroos een plekje op onze speelplaats. Deze methodiek gebruiken we vaak voor pedagogische doeleinden en maakt deel uit van onze herstelgerichte werking met de kinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s