Bezoek aan Nederlandse schoolpleinen

Op maandag 14 en dinsdag 15 februari trok een delegatie van Sint-Paulus de landsgrens over om in Bergen op Zoom en Nijmegen enkele inspirerende schoolprojecten rond het vergroenen en leerkrachtig inrichten van schoolpleinen te bezoeken. In de winter ziet alles er wat kaler uit, maar de kracht blijft hetzelfde!

Basisschool Oost – Bergen op Zoom

In Bergen Op Zoom mochten we onder leiding van Ingrid de Graaff van Basisschool Oost kennismaken met de inrichting van het plein op basis van biotopen en kregen we inspiratie rond hoe je met je schoolplein aan de slag kunt gaan als leerkracht. Daarnaast werden we ook geprikkeld in hoe je je schoolplein continu aanpast aan de veranderende noden en wensen van het team en de leerlingen.

De Lanteerne – Nijmegen

Een bezoekje aan de Lanteerne in Nijmegen stond al een tijdje op onze agenda en we waren dan ook superblij dat we er eindelijk raakten. Geprikkeld door het filmpje over de wereldpleinen van de school kwamen we via Petra Wevers en Pjotr Timmerman in contact met Jan Kersten die de pleinen doorheen de jaren ontwierp in samenwerking met het team van de school. Pjotr nam ons een dagje mee op sleeptouw langs heerlijke schoolpleinen. Dit plein spreekt voor zich en we zagen er tal van voorbeelden die een speelplaats zo aantrekkelijk maken voor jonge ontdekkers en avonturiers en waar je als leerkracht zo mee aan de slag kunt gaan.

De Meander – Nijmegen

In basisschool De Meander in Nijmegen zie je een ecosyteem in de dop verrijzen. Een centrale heuvel waar de kinderen een riviertje door kunnen laten stromen werkt bijzonder goed en je ziet dan ook een heel gevarieerde vorm van spel en ontdekken. Pjotr Timmerman ondersteunde de school in de ontwikkeling hiervan en was dan ook een fijne gids voor dit bezoek.

Dit bezoek kwam er met de steun van