Moesketiers

Onze moestuin komt terug tot leven…

In de strook achter de eetzaal kan je onze moestuin terugvinden. Daar zijn 16 grote moestuinbakken, een serre en een regenton de blikvangers. Met de leerlingen van de peuter- en kleuterklas tot het zesde leerjaarwerken we er regelmatig in. Vooral nu de lente volop aangebroken is, komt de tuin weer tot leven. We zien dat
de kinderen dit een geweldige plek vinden om aan de slag te gaan. Een groep Moesketiers van het vijfde leerjaar houdt alles onder controle. Zij staan in voor de dagelijkse opvolging van de schooltuin. Het vierde leerjaar en de eerste kleuterklas waren deze week aan de slag om de moestuin klaar te stomen voor een vruchtbare oogst!

Heerlijk om te zien hoe enthousiast kinderen hier steeds weer van worden. Juffen Tine en Kyara, die hun laatste jaar van hun opleiding tot leerkracht aan Hogeschool VIVES afronden, zien de tuin als de ideale kans om hun bachelorproef te maken en er een project met de kinderen van het vierde leerjaar mee uit te werken. We kunnen enkel maar hopen dat de studenten van nu de leiders van later worden!