Een boerenjaar voor onze bijen en imkers

Jan Deschamps en Mathieu Demeulenaere, twee vaders van leerlingen aan de VBS Sint Paulus, beheren 20 bijenkasten en zo’n 2 miljoen bijen. “We zijn 4 jaar geleden gestart met één bijenkast en hebben er nu 20 staan, verspreid over de regio. De opbrengst van de bijenkasten is bedoeld voor de schoolkas”, zeggen de twee imkers. 

6 Bijenkasten staan er op de klimaatspeelplaats van de basisschool aan de Felix de Bethunelaan in Kortrijk, de andere kasten staan verspreid over Kortrijk, Marke, Stasegem, Harelbeke en Heule. “Vandaag slingeren we de hele dag honing uit de ramen van de bijenkasten”, vertelt Mathieu Demeulenaere. “De oogst is nog nooit zo goed geweest dankzij het uitstekende weer. Veel zon afgewisseld met regelmatig een regenvlaag. De lenteoogst is even groot als die van een gewoon gemiddeld jaar, zo’n 200 kilo.”

lees verder op VRTNWS

Honing kunt u bestellen via deze link.