Europese samenwerking met Colegio Josefina Carabias Mataelpino

Het komende schooljaar bezoeken leerlingen van het zesde leerjaar van Colegio Josephina Carabias uit Mataelpino, Madrid, onze school. Omgekeerd trekt een groep leerlingen van ons zesde leerjaar een weekje naar Madrid in het kader van uitwisseling rond duurzaamheid, outdoor learning, STEAM en inclusie.

De duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties zijn hierin onze leidraad. Meester Johan en meester Cedric trokken afgelopen week naar Madrid om deze uitwisseling voor te bereiden. In Mataelpino biedt men tweetalig onderwijs aan vanaf de kleuterklas waarbij de kinderen tot 7u per week les krijgen in het Engels. De school ligt aan de voet van een groot nationaal park met daarin het regionale park La Pedriza. De plek biedt ongelofelijke kansen voor outdoor learning, nature based learning en project learning. Ook de speelplaats van de school is een natuurrijke speelplaats met tal van speel- en leerkansen.