Genoeg beton?

In een reportage van Koppen gaat men op bezoek in leefschool De Vlieger in Oostende. Bekijk het filmpje hier vanaf minuut 7:10.

genoeg beton?

Genoeg beton!

“De typische Vlaamse verkaveling is aan vernieuwing toe,” zegt architect Jouri Vandenberghe. Steeds vaker willen architecten en projectontwikkelaars op een creatieve manier omgaan met onze woon en -leefruimte. Het verkavelingsmodel is overal in Vlaanderen te zien: eenheidshuizen, elk met z’n voortuintje en koning auto op de oprit. Erg esthetisch is dat allemaal niet.

Koppen bezoekt drie projecten die het anders hebben aangepakt. Weg met de betonnen speelplaats in lagere school De Vlieger in Oostende: nu een groene speeloase. En ‘t Groen Kwartier in het centrum van Antwerpen maakte van een oud militair hospitaal een moderne woonsite. Topchef Sergio Herman baat er The Jane uit, twee weken geleden uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld. “Elke keer ik hier binnenwandel voel ik de rust en de magie van de oude kapel.”

woensdag 21 oktober 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s