Ze zitten zo stil

Bekijk :Ze zitten zo stil

1 op de 7 kleine kinderen heeft overgewicht. Per dag zitten ze bijna zes en een half uur stil, dat is de helft van de tijd die ze wakker doorbrengen. Oudere kinderen zitten dik twee uur langer stil. “Je moet geen wetenschapper zijn om te beseffen dat dit een grote weerklank heeft op geest en lichaam van de kinderen,” zegt LO-leerkracht Patrick Verbraecken van basisschool Kompas in Geel.

Op zijn initiatief lopen de leerlingen dagelijks 1,6 kilometer. Het is niet meer dan een kwartiertje per dag, maar de impact is enorm: de kinderen voelen zich goed, letten beter op en vooral de jongens en meisjes met overgewicht zijn na amper zes maanden afgevallen.

De school is de uitgelezen plek om zoveel mogelijk kinderen aan het bewegen te krijgen, maar het wordt moeilijk als je amper ruimte hebt. En dat is in veel scholen het geval. Nochtans bestaan er eenvoudige maatregelen, zoals de speeltijd ontdubbelen. Wij deden de test op de Taborschool in Sint-Maria-Aalter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s