Speel Groen vzw

Afgelopen zomer werd Speel Groen vzw boven de doopvont gehouden. Speel Groen is ontstaan vanuit de verschillende initiatieven die de ouders van de Sint-Paulusschool de afgelopen jaren opgezet hebben om het speelplaatsproject te ondersteunen.

De leden van de vzw zijn ouders en leerkrachten die het project elk op hun manier willen steunen.

We kozen voor een vzw-structuur omdat dit de mensen die activiteiten helpen organiseren ook juridisch beschermt. Hiervoor hebben we ook een extra verzekering op vlak van aansprakelijkheid afgesloten. Daarnaast kan de vzw de realisatie van het project ook financieel helpen dragen doordat ze activiteiten kan opzetten, sponsors mag aanspreken (we zijn vrij van BTW) en drijft op enthousiasme en vrolijkheid.

Onze bijeenkomsten staan altijd open voor iedereen (dus je hoeft echt geen lid van de raad van bestuur of algemene vergadering te zijn om af te komen) en je komt meteen de laatste nieuwtjes te weten.

Als groep ouders van de school hebben we ervaren door wat voor kluwen van administratie je moet zwemmen om een vzw op te starten en rekeningen te openen. Het vergt dus moed en volharding. Maar de slak heeft de ark bereikt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s