En dat doen we dus

Op maandag 28 januari stelden we voor pers en publiek de finale plannen van de nieuwe speelplaats voor. We hebben echt een droom van een speelplaats ontworpen met oog voor elk kind en voor elk detail. Kenny van Studio Basta kwam het ontwerp voorstellen waar ze met het hele team en Fris in het landschap en studiebureau ARA al anderhalf jaar op aan het werken zijn. Voor de gelegenheid hebben ze ook een volledig nieuwe maquette ontworpen (duim omhoog voor Leen van Studio Basta die er 5 dagen onafgebroken aan gewerkt heeft).

Deze maquette werd gebruikt om aan de aanwezigen het verhaal te brengen. Vanuit de ontwerpvisie worden verschillende accenten gelegd. Zo is er bijzonder veel aandacht voor spelaanleiding, meer groen, meer reliëf,… Er is ook aandacht voor toezicht houden, voor sport en spel en voor het intens beleven van de natuur op onze speelplaats. Alle wensen die we als school uitgesproken hebben zitten op een of andere manier in het verhaal gevat. De technische en kwalitatieve opbouw van speelheuvels zorgt voor een gegarandeerde speelkwaliteit.

De maquette toont enkel wat bovenop de speelplaats te zien zal zijn. Onder de grond wordt ook een nieuw verhaal geschreven. Het volledige rioleringsstelsel wordt vernieuwd en we creëren extra opvangcapaciteit voor hemelwater (van 15 000 liter naar 120 000 liter) en overtollig oppervlakte- en hemelwater zal geïnfiltreerd worden in de bodem. Hierdoor is ons ontwerp nog net dat tikje duurzamer en garanderen we een goede waterhuishouding voor de hele school.

Qua timing zitten we momenteel in twee fases. We wachten op de omgevingsvergunning waar we ten laatste op 12 maart nieuws over zullen krijgen. Daarnaast bereiden we ook onze openbare aanbesteding voor. Gezien de omvang van het project moeten we dit op die manier doen. We willen deze in februari publiceren.

Startdatum is voorzien in juni 2019 en de afronding van het project (planten!) voorzien we in november 2019. Het worden enkele pittige maanden, maar we zijn er helemaal klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s