Sint-Paulus is een eco-school

De ‘Groene Vlag’ van Eco-Schools is het internationale label voor duurzame scholen. Eco-Schools is een programma van de FEE (Foundation for Environmental Education) en is ontwikkeld om de afspraken van de VN-conferentie ‘Environment and Development’ in 1992 na te komen. Met in 2019 meer dan 59.000 scholen uit 68 landen is er een groot netwerk aan Eco-Schools. Het zijn basis- en secundaire scholen die zich actief inzetten om duurzaam denken en doen centraal te stellen in het hele schoolleven. Alle Eco-Schools beantwoorden wereldwijd aan dezelfde 7 criteria: de 7 succesfactoren . 


Eco-Schools ondernemen via uitwisseling verdere stappen op  het vlak van duurzaamheid. Zo creëren zij een grote en krachtige verbondenheid met andere Eco-Schools. Dankzij internet en sociale media kunnen scholen elkaar vlot vinden en creatief beïnvloeden. Meer info over Eco-Schools vind je op www.ecoschools.global
De 7 succesfactoren

Op 24 september 2020 ontving de MOS-werkgroep die bestaat uit leerlingen en leerkrachten de groene eco-schoolvlag. Eerst moest de werkgroep heel wat vragen oplossen en opdrachten uitvoeren die duidelijk maakten dat de school echt wel de vlag en het label verdient.

We dragen dan ook met trots dit label en zijn bijzonder fier op onze groene vlag!