Crowdfunding nieuwe speelplaats

Speelgroenplaats – Een droom van een speelplaats!

Crowdfunding

De kinderen en leerkrachten van basisschool Sint-Paulus Kortrijk dromen van een nieuwe speelplaats. Voor hen bouwt de school binnenkort een gloednieuwe, groene en avontuurlijke speelplaats. Ook jij kan hun droom laten uitkomen. Hiervoor hebben we nog 20 000 euro nodig. Draag nu bij tot de creatie van een fantastische speelplek voor de kinderen van de school. De school heeft ook beslist om de speelplaats open te stellen voor gebruik na schooltijd. Zo krijgt de stad Kortrijk er in een klap ook een geweldige speellocatie bij, midden in de stad.

De kinderen, leerkrachten en ouders van Sint-Paulus dromen al een tijdje van een nieuwe speelplaats. Zoals zoveel scholen in Vlaanderen is die nu bijzonder troosteloos ingericht met de typische betontegels als achtergrond voor de spelletjes van de kinderen. Samen met jou kunnen we hier nu verandering in brengen. De ontwerpen zijn klaar. De technische studies zijn klaar. De ‘goesting’ bij de kinderen, leerkrachten, ouders en ontwerpers is er. Help deze droom mee realiseren!

Waarom groen en avontuurlijk?

Kinderen voelen zich beter in een natuurlijke speelomgeving. Er wordt minder gepest. Kinderen hebben zoveel meer spelletjes om uit te kiezen in een gevarieerde speelomgeving. We brengen de natuur, de bomen, de dieren naar de school in plaats van de kinderen naar de natuur. Als kind speelde jij waarschijnlijk ook liever in bossen, velden en struiken in plaats van op een betonnen vlakte. Want hoe bouw je een kamp op een betonnen koer?

Waarvoor?

De opbrengst van de crowdfunding wordt integraal gebruikt voor het plaatsen van twee speeltoestellen: het klim- en klauterparcours en de water- en bouwspeelplaats. Het klimparcours is eerder gericht op de kleuters en leidt de kinderen via speelse uitdagingen naar een leuke en geborgen speelzone. Het speelelement wordt gebouwd met Robiniahout. Het duurzaamste en stevigste hout dat er is voor speelelementen. Er is bijzonder veel aandacht voor veiligheid en de ontwerper werkt met de meest kwalitatieve materialen.

img_7892

De water- en bouwspeelplaats zal de kinderen prikkelen om met natuurlijke elementen te gaan spelen. Met een speelelement dat uit Robiniahout gemaakt is, pompen de kinderen water op in een buizenstelsel waarin ze dammetjes en dergelijke kunnen bouwen. Dit element wordt geplaatst in een speelzone waar klimbomen en speelstruiken zullen groeien en waar de kinderen kampjes bouwen en met natuurlijke materialen zullen kunnen knutselen en experimenteren.

Sint-Paulus kiest voor een radicale omslag en hoopt scholen te inspireren om hetzelfde te doen.  Met de keuze voor een groene, avontuurlijke speelplaats maakt de school een breuk met het verleden. Het inzetten op meer groen en een grote speelbeleving voor de kinderen kadert in een visie op lange termijn. We willen de kinderen laten opgroeien in een aangename en prikkelende buitenomgeving waar ze zich goed kunnen voelen.

img_7893De school wil zich hierin profileren als een voorbeeld voor andere scholen en een toonaangevende rol spelen in het onthardingsverhaal dat noodzakelijk is. Duizenden schoolkinderen spelen dagelijks op een vlak stuk beton. Als we dit willen veranderen, dan zijn rolmodellen nodig. Meer groen zorgt voor een hoger welbevinden, verbetert de luchtkwaliteit en zorgt voor meer opname van hemelwater in de bodem. Het speel- en leerverhaal dat we hieraan koppelen zorgt voor een fantastische extra.

Hebben jullie nog geen geld genoeg?

Via Be-Planet en Gingo Community krijgen we de kans om extra middelen binnen te halen voor onze nieuwe speelplaats. We ontvingen reeds via de Vlaamse overheid, Pimp je speelplaats, Stad Kortrijk, MOS,… subsidies voor ongeveer 300 000 euro maar dit volstaat niet om onze droom volledig te realiseren. Hiervoor hebben we het dubbele nodig. U kunt ons dus zeker helpen.

We hebben wel een paar financiële voordelen die u als muziek in de oren zullen klinken.

  • U kunt doneren vanaf 1 euro!
  • Vanaf een inbreng van 40 euro krijgt u via Be-Planet een fiscaal attest dat er voor zorgt dat u 45 % van uw bedrag via de belastingsaangifte kunt recupereren.
  • De school heeft beslist om elke ingebrachte euro te verdubbelen.

Voorbeeld: u beslist om 100 euro te schenken via Gingo. U krijgt via het fiscale attest 45 euro terug gestort maar de school investeert 200 euro in de speelplaats. Dit kostte u dus slechts 55 euro. 

Steunen kan via de volgende link:

https://www.gingo.community/nl/sint-paulus?set-country=BE

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s