Playground Europe

This is the first post on our blogsite on European playgrounds www.playgroundeurope.com. We will be collaberating with primary schools from France, Finland, Spain, Belgium and Italy on how the schoolground looks like. We want to show to the children of those different countries that there are differences in how their schoolground looks like. Next to that, we want to use this subject as a starting point on talking about sustainable development. Do the schools use their schoolgrounds for projects on this issue? Do they have a policy on waste? Do they have animals? What kind of nature is there on the schoolground? Can children play in a nice way? Is there art on the schoolground? And how do the teachers use the playground for outdoor education? These are the questions we want to find answers to by communicating with each other and exchanging stories, pictures and movies.

Dat we al eens graag over het muurtje kijken is bekend. Samen met leerkrachten uit heel Europa zijn we gestart met een project om speelplaatsen in de kijker te stellen.

Hoe speelplaatsen in landen zoals Finland, Spanje en Frankrijk eruit zien, kan je zien op onze site www.playgroundeurope.com.

Via deze blog willen we inspireren en ideeën van elkaar opsteken om onze speelplaatsen rijker en boeiender te maken.

Voorlopig publiceren vier Europese scholen hun speelplaats. Zin om mee te doen? Geef een seintje aan cedric.ryckaert@kbkscholen.be!

CM1 de Lège _ France

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s